Frequently Asked Questions

 

Wat zijn de toegevoegde waarden voor de tandartspraktijk van het Isolite System?

Er zijn er vier:

1.Verbetert het zicht
Het LED licht schijnt vanuit de mondholte. Schaduwloze verlichting precies op de plek waar het nodig is. 

2.Snel, betrouwbare isolatie cq. drooglegging
Isolite System is het enige tandheelkundige apparaat dat continu vocht afzuigt en dus isoleert. Maar ook de tong weghoudt en de keelopening beschermt

Een alternatief voor wattenrollen en rubberdam.

3.Snellere behandelingen dus kortere behandeltijd
Vermindering van de behandeltijd met 20-50%. Dit geldt voor zowel de tandarts, de assistente en de mondhygiëniste. Efficiënter werken en productie verhogend.

4.Betere ergonomie.

Veel minder stress tijdens een behandeling. Controle over de orale omgeving dat is de toegevoegde waarde van het Isolite System.


Welke soorten procedures kunnen worden uitgevoerd met de Isolite?

Isolite System is geschikt voor alle tandheelkundige behandeling. Iedere patiënt, iedere behandeling.  


Wat doet de mouthpiece?

Dit is nu het hart van het systeem! Verlichting, isolatie d.m.v. afzuiging en veiligheid van de patiënt komen samen in de mouthpiece. Vijf maten, gemaakt van Isoflex (zonder latex) met een geïntegreerd bijtblok.


Wat maakt de verlichting van Isolite System beter?

De verlichting komt vanuit de mond via de kanalen van de mouthpiece. Unieke schaduwloze verlichting. En dit  licht wordt niet geblokkeerd door het hoofd of handen van de behandelaars. Duidelijke, heldere verlichting vermindert vermoeidheid van de ogen en er is een beter zicht op het werkveld.


Hoe wordt isolatie verbeterd met Isolite System?

Het effectieve, comfortabele en flexibele mondstuk is het alternatief voor traditionele isolatieproducten zoals wattenrollen en cofferdam. Dankzij de effectieve afzuiging is de luchtvochtigheid in de mond zelfs lager dan bij toepassing van rubberdam.


Kan de mondhygiënist ook gebruik maken van Isolite System?

Ja natuurlijk! Mondhygiënisten krijgen er een stel handen bij wanneer zij Isolite System gebruiken. Manuele afzuiging wordt tot een minimum beperkt, dus minder pauzes tijdens de behandeling. Een ander groot pluspunt is dat door de ononderbroken afzuiging via het Isolite System de lucht aerosol wordt verminderd tot 75%!


Hoe snel kan de mouthpiece geplaatst worden?

Eenvoudig te plaatsen en comfortabel voor de patiënt., In slechts enkele seconden wordt het ingebracht en nog sneller verwijderd. Oefen eerst voordat u de mouthpiece plaatst bij de patient. Wij geven graag instructie! Beschrijvingen voor het plaatsen van de mouthpiece staan in de handleiding en zijn ook online beschikbaar.


Zijn de mouthpieces van latex gemaakt?

Nee, de mondstukken zijn hypoallergeen, latex- en siliconenvrij. Daarnaast voelt het heel zacht aan.


Zijn de mouthpieces oncomfortabel voor de patiënt?

Nee, als de juiste maat van de mouthpiece wordt gebruikt is het juist veel comfortabeler. De kaak rust op het bijtlok en de patiënt hoeft zich ook geen zorgen te maken over het eventueel verwonden van de tong of wang of dat er iets in zijn keel komt.

 

© Matrix Dental   |   Mandemakersstraat 104a, 3194 DG Hoogvliet, The Netherlands